IMG_5163.jpg

Pohja:

180g piparkakkuja

75g voita

 

Täyte:

6 liivatelehteä

5dl kuohukermaa

200g Valio piparkakkurahkaa

200g Valio luumukanelirahkaa

1/2dl vettä

vihreää elintarvikeväriä

 

Kiille:

3 liivatelehteä

3 1/2dl glögiä

punaista elintarvikeväriä

 

 

1. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit esim. blenderissä. Sulata rasva ja sekoita keksinmurujen kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

 

2. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahkat kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Kiehauta vesi ja lisää siihen puristetut liivatelehdet. Lisää täytteeseen liivatevesi sekä elintarvikeväriä sopiva määrä. Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.

 

3. Liota kiilteen liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta glögi ja lisää joukkoon puristetut liivatelehdet sekä hieman punaista elintarvikeväriä. Kaada kiille kakun päälle ja hyydytä velä jääkaapissa.