Pohja:
180g piparkakkuja
75g voita
Täyte:
6 liivatelehteä
5dl kuohukermaa
200g Valio piparkakkurahkaa
200g Valio luumukanelirahkaa
1/2dl vettä
vihreää elintarvikeväriä
Kiille:
3 liivatelehteä
3 1/2dl glögiä
punaista elintarvikeväriä
1. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit esim. blenderissä. Sulata rasva ja sekoita keksinmurujen kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
2. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahkat kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Kiehauta vesi ja lisää siihen puristetut liivatelehdet. Lisää täytteeseen liivatevesi sekä elintarvikeväriä sopiva määrä. Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
3. Liota kiilteen liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta glögi ja lisää joukkoon puristetut liivatelehdet sekä hieman punaista elintarvikeväriä. Kaada kiille kakun päälle ja hyydytä velä jääkaapissa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.