IMG_4187.jpg

Pohja:

180g digestive keksejä

75g voita

 

Täyte:

5 liivatelehteä

2 kananmunan valkuaista

200g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/4dl sokeria

4dl kermaa

2dl maitoa

2tl vaniljasokeria

 

Kiillekerros:

Tuoreita mansikoita

3 liivatelehteä

3dl mansikkamehua

 

1. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit esim. blenderissä. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

2. Liota täytteen liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi vatkaimella. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mittaa kattilaan sokeri, kerma, maito ja vaniljasokeri. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes kastike pulpahtaa, lisää puristetut liivatelehdet. Jäähdytä kastiketta hetki. Kaada kastike valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tuntia.

3. Liota kiillekerroksen liivatelehdet kylmässä vedessä. Leikkaa mansikat siivuiksi ja asettele ne hyytyneen täytteen päälle keskeltä ulkoreunoja kohti. Kiehauta mansikkamehu kattilassa ja lisää siihen puristetut liivatelehdet. Kaada ensin vain mansikoiden paksuuden verran kiillettä ja anna jähmettyä hetki. Näin mansikat eivät nouse kiilteen päälle. Kaada loput kiilteestä kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle.