IMG_4186.jpg

Pohja:

2 kananmunaa

1 1/2dl sokeria

100g voita

1 1/2dl vehnäjauhoja

1/2dl kaakaojauhetta

1 1/2tl leivinjauhetta

 

Valkosuklaamousse:

1 liivatelehti

1dl vispikermaa

200g turkkilaista jogurttia

180g maustamatonta tuorejuustoa

100 valkoista suklaata

2tl sitrunamehua

 

Herukkamousse:

3 liivatelehteä

1dl vispikermaa

200g turkkilaista jogurttia

180g maustamatonta tuorejuustoa

100g valkoista suklaata

200g mustaherukoita

1/2dl sokeria

2tl vettä

 

1. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata rasva. Lisää jauhoseos ja hieman jäähtynyt rasva vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

2. Pingota leivipaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Pohja saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Jätä pohja jäähtymään vuokaan ja halkaise jäähtynyt pohja varovasti kahtia.

3. Laita kaikki liivatelehdet (4 kpl) kylmään veteen likoamaan. Vaahdota molempia mousseja varten vispikerma (2 dl) ja jaa se tasan kahteen kulhoon. Soseuta sulatetut mustaherukat sauvaskoittimella hienoksi.

4. Mustaherukkamoussea varten sekoita herukat, sokeri, kerma, jogurtti ja tuorejuusto keskenään. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää hieman jäähtyneenä varovasti seokseen. Kuumenna vesitilkka mikrossa ja sekoita siihen kolme liivatelehteä. Lisää liivateseos varovasti massaan ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kulho jääkaappiin odottamaan.

5. Valkosuklaamoussea varten sekoita kerma, jogurtti ja tuorejuusto keskenään. Lisää joukkoon sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa. Kuumenna sitruunanmehu mikrossa ja sekoita puristettu liivatelehti mehun joukkoon. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä vähän kerrallaan valkosuklaa-kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi.

6.  Aseta vuoan pohjalle toinen pohjalevy. Levitä mustaherukkamousse pohjan päälle. Nosta toinen pohja välikerrokseksi ja kaada tämän päälle valkosuklaamousse. Levitä tasaiseksi, siirrä jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli tai vähintään 4 tuntia. Voit myös koristella kakun sivut valkosuklaamoussella.